Tips til å planlegge utdrikningslag

Jeg fikk plutselig lyst til å skrive litt om hvordan en kan planlegge #utdrikningslag siden jeg vet at det er mange som sikkert har fått denne oppgaven nå som vi nærmer oss våren med stormskritt, og det er høytid for bryllup. Jeg er ikke noen ekspert på området men har nå vært med på endel utdrikningslag, både som deltager og som planlegger, og kan derfor dele litt av mine erfaringer og kanskje gi et par tips.?Har du blitt valgt til forlover er det nok fordi du er den hun/han stoler på og som vedkommende anser som den nærmeste venn. Det skal uansett litt planlegging til for å få i gang et utdrikningslag. Det må ikke nødvendigvis koste en formue. personlig synes jeg alt fra 400-700 kr er overkommelig. Avhengig av hvor mange en er. Jo fler jo billigere. Denne summen er hva hver enkelt betaler for han/hun som skal "drikkes ut". (For den kommende brud/brudgom skal ikke betale noe denne dagen.) Utenom det betaler hver og en for seg selv. Som forlover må du nok regne med å betale litt ekstra selv.


 


Hvordan starte planleggingen:

Få liste over hvem bruden ønsker å invitere og senere avtal  tidspunkt gjennom BRUDGOMMEN slik at han er klar til å se etter eventuelle unger eller vet hvordan timeplanen til bruden ser ut fremover.
Ta tidlig kontakt med alle og be de å sette av dagen du tenker å ha utdrikningslaget  på. (Pr tlf eller epost). Send også ut en epost og hør om de andre har noen ideer som de synes virker lurt. Men ikke la noen overta planleggingen for deg. Det er til syvende å sist du som tar avgjørelsene og det er du som har fått den ære å planlegge utdrikningslaget.
Sett opp et program ut i fra hva du tenker venninnen/vennen din vil like. Ta tidlig kontakt med de ulike aktørene å hent inn pris overslag. Noen steder må reserveres ganske tidlig da det en mange som gifter seg på vårparten og har utdrikningslag samtidig.
Sett en bindende påmeldingsfrist og be deltakerne om å betale inn på konto i god tid. Det er ALLTID noen som betaler sent, glemmer det eller trekker seg.
Tenk etter om en vil ha Kostyme til alle deltakerne eller bare til den som skal drikkes ut. Noen ønsker at alle deltakerne skal ha samme t-skjorte med trykk. Dette er en utgift som kan gjøre total summen ganske mye høyere. Ofte er det greieste at kun den kommende bruden/brudgommen har kostyme.
Apropos kostyme.
Noen forveksler utdrikningslag med UTDRITINGSLAG. (Ofte tar enkelte den heelt ut . Jeg har blant annet en venn som ville at en annen venn skulle gå en hel dag i borat badedrakt. Morsomt for de andre men kanskje ikke for vedkommende som fikk dette kostyme-?) Selvfølgelig kan en ha det morsomt og ha noen «leker» underveis hvor vedkommende som drikkes ut skal gjøre noe morsomt. Men å kle venninnen/vennen din ut i et skikkelig utfordrende kostyme  kan få negative konsekvenser. Er man en god venn så passer en på at den blivende brud/brudgom har en morsom kveld ute med vennene sine. En kan finne mange fine kostymer på internett, eller sette noe sammen selv fra feks byens bruktbutikk. Velg gjerne et morsomt kostyme men husk at det finnes en grense..!


Forslag på ulike utdrikningslag: Jeg tar her utgangspunkt i 2 utdrikningslag jeg har vært på, eller har vært med å planlegge. Disse er ment som hjelp slik at du kanskje får noen ideer selv.
Jeg har selv vært så heldig å få være forlover noen ganger. Noen velger å ha to forlovere noe som gjør det lettere å planlegge sammen med noen, men jeg har også vært alene som forlover. Det kan være mye jobb.  


Eksempel på Utdrikningslag 1:

Dette var første gang jeg var forlover. Heldigvis var vi to som kunne planlegge sammen. utdrikningslaget skulle starte kl 14:00. Før den tid skulle vi hente venninnen vår og kle henne ut. Mye var planlagt men noe tok vi på sparken, og vi løp innom mange av bruktbutikkene i rundt i Oslo på jakt etter den fæleste kjolen vi kunne finne den dagen utdrikningslaget skulle være. Da vi fant den rette kjolen Kjøpte vi deretter den største afro  parykken de hadde på en spesial butikk for fest kostymer. Her snakker vi DIGER blond afro. ! Deretter kjøpte vi en sovemaske med skriften sexy på, et digert peace kjede, og sist men ikke minst en høyst upassende drikkeflaske fra kondomeriet.
Vi hadde bestemt oss for at vi ikke ville bruke masse penger på en times kjøring med limousin så vi hadde et dagskort klart da vi reiste for å hente venninnen vår.
Vi skulle møte de andre i Frogner parken for å grille lunsj kl 14.00. Alle hadde fått beskjed om å ta med det de selv ønsket å grille. Vi reiste deretter innom en butikk og lot venninnen vår velge ut hva hun ville ha å drikke og spise uten at hun visste hvor vi skulle. Vi vurderte å la hun «handle ut fra andres handle vogner» men det var så få folk i butikken slik at det ikke var gjennomførbart.
Med sexy maska for øynene ble hun tatt med til Frogner parken. Hun skulle ha et høst bryllup derfor var utdrikningslaget lagt til sommer ferien og det var mange turister der. Flere asiatiske turister med kameraet rundt halsen tok bilder av oss. Ganske mange spurte om de fikk lov å prøve parykken og FIKK prøve den :P  
På vei fra Frogner parken til Oslo gladiators og sumo bryting hadde vi såkalte drikke leker på veien. 

Etter dette reiste vi på pub. 
Middagen spiste vi på Egon restaurant. Her delte vi ut en gave til den kommende bruden som fikk et gavekort på spa behandling. (Som vi hadde fått med oss at hun ønsket seg.) Etter dette reiste vi på Fridays og hadde det gøy uten noen videre plan.
 


 

(Der møtte vi forresten et annet utdrikningslag også. Vedkommende som skulle drikkes ut var en stor mann i ballerina kjole. )
I etterkant fikk bruden en bilde bok med hilsener og bilder fra dagen.
 
Eksempel på Utdrikningslag 2:

Denne gangen var jeg forlover alene. Jeg hadde også flyttet ut av Oslo så mye måtte ordnes før den store dagen. Siden de fleste barndomsvenninnene fortsatt bor i Oslo var det naturlig at utdrikningslaget skulle foregå der.
Jeg hadde Kjøpt et råkult bie kostyme over internett i forkant av utdrikningslaget, og Store lange plasstikk blomster.
  

Den dagen utdrikningslaget skulle være stod vi opp kjempe tidlig. Vi begynnte dagen 07:30. Jeg Satte bind for øynene hennes og kledde på hun kostymet. Hun visste at det var et kostyme, men så jo ikke hva slags. Deretter bar det til t-banen. Etter en halvtime på t-banen, tok vi trikken videre. Første stopp var et innspillingsstudio i Oslo hvor det skulle spilles inn en cd med 3 sanger..( Jeg hadde reservert i god tid, men likevel reservert for seint så eneste ledige tidspunkt i studioet var 09:00 om morgenen.) 

Vi hadde ikke tenkt til å ta av bindet for øynene før hun fysisk var i studioet, men da vi så hvordan lokalene så ut fra utsiden var det bare morsomt å fjerne de. Fra der hun stod var det ingenting som tilsa at dette var et lydstudio. Hun lurte fælt på hvor hun hadde havnet.
 
  


Venninnen min fikk velge 3 sanger vi skulle synge inn. Det ble Vengaboys med BOM BOM BOM BOOM, Britney Spears, og Aqua med Barbie Girl. (vi fikk ikke lov til å synge cindy lauper girl just wanna have Fun. Lydmannen mente INGEN greide den. Men HALLO vi var  jo ikke der for å synge pent heller uansett ) :)

 


 

Vi hadde det i hvert fall morsomt, og da vi var ferdig Kjøpte  vi hver vår cd.. tror vi betalte 60 kr pr cd mener jeg at det var..??
Etterpå var det piknik i Frogner parken. Nå var vi i mai så det var ikke piknik på pledd på bakken akkurat, men vi samlet sammen de benkene vi fant å lagde et langbord. Med jordbær og champagne. Denne gangen var det ikke grilling. Alle hadde med en vare/ting hver seg. Rundstykker, tallerken, ost, osv. alt ettersom hva de hadde fått beskjed om å ta med seg.
Diverse leker/utfordringer fulgte . Blant annet var det en bie som den dagen surret rundt Frogner parken med en plastikk blomst i munnen.
Etter dette tok vi t-bane tilbake til leiligheten.. Da hadde jeg allerede på forhånd avtalt med brudgommen at vi trengte å låne leiligheten et par timer.
Etter at vi hadde kommet inn ringte det på døren. Til stor overraskelse for venninnen min.
Det kom nemlig en dame som holdt en demonstrasjon som varte i ca en time. Ja vi kan si at det var slik VOKSEN party. Hvor ulike produkter ble demonstrert ved hjelp av venninnen min, og hvor hun som skulle drikkes ut fikk en gave av konsulenten på slutten. Jeg hadde på forhånd avtalt med konsulenten at hun skulle sette sammen en gave til ca 1000 kr som kom utenom det beløpet konsulenten skulle ha.
Da konsulenten dro hadde vi lfortsatt itt tid igjen før vi måtte reise. Vi hadde nemlig reservert bord på en restaurant. Men før vi reiste dit hadde vi alle med gaver uten, til og fra lapper.
Dette var anonyme gaver hvor den kommende bruden skulle  gjette hvem den var fra. Alle hadde i forkant blitt bedt om å lage noe, skrive noen ord eller kjøpe en ting som beskrev vedkommendes vennskap til den kommende bruden.
Deretter reiste vi ut å spiste. Middagen spiste vi på en tapas restaurant ovenfor Aker brygge, for deretter å dra ut på byen.. Droppet kostymet og bare hadde det gøy..
I etterkant lagde vi en morsom minnebok med bilder fra utdrikningslaget som hun fikk i gave på bryllupsdagen.


Tips:

Ha alltid en plan b hvis noe skulle oppstå. For eksempel dårlig vær når en har planlagt piknik.
Husk at alle som deltar på utdrikningslaget skal spleise på alt denne dagen.  Vedkommende som skal gifte seg skal ikke betale noe. Ei heller vite noe om dette.
Det er ikke alle som har god råd. Prøv å gjøre utdrikningslaget så billig som mulig slik at flest mulig kan delta.
Det ligger flere sider på nettet som tilbyr ulike aktiviteter for utdrikningslag. Dette innlegget  var bare ment som et eksempel på hva en kan finne på. 
Andre aktiviteter kan være slik laser spill (megazone), paintball, rafting, spille inn musikk video, Spa,opptreden med bind for øynene før kino forestillingen begynner., Handle ut av andres handlevogner, Danseopptreden i karl johan (hvis en er i oslo) noen velger å ta utdrikningslaget med på hyttetur, dansketur. Mulighetene er mange. Bare fantasien og økonominen setter grenser for hva en kan finne på.
Håper dette var til hjelp? Kanskje har du noen flere tips?


Mvh C

#utdrikningslag #2017 #venner #brud #brudgom #bryllup #venner #fest #weekend #blogg #tips #byen #parken #oslo #forlover #jenter #jentekveld #studio #mat  

9 kommentarer

Helle

14.01.2017 kl.13:21

jeg gleder meg sånn til mitt eget !

continues

15.01.2017 kl.10:39

Helle: Det er forståelig. Morsomt med utdrikkingslag.

Lene

14.01.2017 kl.14:46

Supre tips! De noteres flittig:)!!

continues

15.01.2017 kl.10:41

Lene: Tusen Takk. Fint om tipsene kommer til nytte.

Hanne

14.01.2017 kl.15:34

Hei! :) Nesten glad for at jeg ikke har arrangert noe sånt, for det virker som en veldig stor jobb.

Mange gode tips her da! :) God Lørdag!!

continues

15.01.2017 kl.10:04

Hanne: ja det er jo endel jobb men absolutt verdt det. Det viktigste er jo at bruden/brudgommen får en uforglemmelig dag med vennene sine :)

Jeanette

14.01.2017 kl.17:12

Gode tips! Ha en fin dag videre :-)

continues

15.01.2017 kl.09:58

Jeanette: Tusen takk. Fortsatt fin dag.

Cecilie

15.01.2017 kl.18:17

Mye morsomt :D

Skriv en ny kommentar

continues

continues

36, Oslo

Tanken er at denne bloggen skal være mitt fristed hvor jeg kan skrive om det jeg ønsker enten det er hobby, hverdagsøkonomi, oppskrifter, anbefalinger av filmer og serier eller spill og bøker. Jeg ønsker ikke å binde meg til ett tema på denne bloggen, men skrive om det som til enhver tid opptar meg. Hver dag vil jeg poste noe jeg har valgt å kalle "dagens følelse" og en dag i uka vil jeg ha et lenger innlegg med ulike temaer.

Kategorier

Arkiv

hits ToppBlogg - toppliste for bloggere